Pomoću ove dvije namirnice riješite se bakterija, posebno Escherichije coli

bakterije
Dok mnogi od nas povezuju Escherichiju coli s trovanjem hranom, treba znati da ovom infekcijom također možete dobiti upalu pluća, crijevnu infekciju i infekciju urinarnog trakta.

 

Čak 75 do 95 posto infekcija urinarnog trakta uzrokovano je upravo Esscherichijom coli, piše B92.

Peršin je prava riznica zdravlja, koja se krije u njegovom korijenu i listovima. Pomaže u liječenju mnogih bolesti: od upale prostate, do oticanja nogu, reumatizma, kostobolje, debljine, angine pektoris… U starom Egiptu peršinom su liječili bubrege i mokraćne puteve.

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dvije najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno djelovanje. Kada se udruže limun i peršin, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje, dobije se fantastičan prirodni lijek protiv Escherichije coli.

Potrebni sastojci:

250 g korjena peršina
250 g limuna s korom

250 g meda
2 dcl maslinovog ulja

Med nabavite kod pravog i provjerenog pčelara. Limun treba dobro oprati. Najbolje da koristite domaći limun, koji nije kemijski tretiran. Ako limun kupujete u trgovini, zbog pesticida, dobro bi bilo da ga prije upotrebe držite par sati u hladnoj vodi u koju ste dodali malo sode bikarbone. Izvadite limun iz vode i osušite ga, a potom presijecite na pola. Odstranite koštice. Korijen peršina je potrebno dobro oprati.

U blender zajedno stavite limun, peršin, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete usitniti i u mašini za mljevenje mesa.

Dobit ćete kašastu masu, koja može stati u staklenu teglu od 250 g. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu žlicu prije doručka i večere. S obzirom na to da se u ovom lijeku nalaze sve sami prirodni sastojci, mogu ga uzimati i trudnice i mala djeca, s tim što djeci treba davati malu, a ne veliku žlicu ove smjese.