Pomozimo 16-godišnjem Elmedinu Haračiću u prikupljanju novčanih sredstava za operaciju u Americi

Home

Pomozimo 16-godišnjem Elmedinu Haračiću u prikupljanju novčanih sredstava za operaciju u Americi


Elmedin Haračić iz Teočaka ima tek 16 godina, a već se mora boriti da ima normalan život kao sva ostala djeca, kao njegov brat blizanac, koji, za razliku od Elmedina, nema zdravstvenih problema.

Ovaj 16-godišnjak ima Kyphoscoliosis toracolmbalis, odnosno skoliozu, koja mu onemogućuje normalno funkcionisanje. Zbog životne borbe više vremena je proveo u bolničkom krevetu nego u igri s bratom i prijateljima. 

Operativni zahvat koji će mu pomoći se, nažalost, ne može se obaviti u BiH, samo u Americi, a za odlazak i operaciju potrebno je 100 000 eura, što Elmedinova porodica ne može obezbijediti.

Ono što ovu životnu priču čini još tužnijom činjenica je da blizanci žive sa djedom i nenom, jer im je majka mu umrla od karcinoma dojke

U akciju pomoći za ovog divnog dječaka već se uključila neformalna grupa građana okupljena oko stranice “Budi human, vrati mi osmijeh”, potom HO „Help others” Salzburg u saradnji sa HO „Srcem za Teočak“, a otvoren je i žiro račun na koji možete uplatiti sredstva za liječenje ovog dječaka.

Novac možete uplatiti na žiro račun H.O.”Help others” Salzburg, pod oznakom, “ELMEDIN” IBAN: AT 97 3500 0000 2602 9389 BIC:RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG

Bosno i Hercegovino, dijasporo, dobri ljudi širom svijeta, još jedno dijete nas treba. Pružimo Elmedinu priliku da živi, raste, igra se s prijateljima, školuje se... (Cazin.NET)

Tagovi
Objavio: Pon, 29/05/2017 - 16:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top