Mia nas treba: Djevojčici iz Cazina potrebno 16.500€ za presađivanje matičnih ćelija

Mia Mujadžić je oboljela dvogodišnja djevojčica iz Cazina, a njene dijagnoze su: teško oštećenje mozga, perinatalna encefalopatija, cerebralna paraliza, epilepsija (Ohtahara sindrom). Mia neće ozdraviti od jedne, dvije, nekoliko operacija. Njeno stanje je za cijeli život, a što kvalitetnija medicinska i svaka druga skrb joj se bude pružala tijekom cijelog života, to će on biti manje težak.

Djevojčica svakodnevno ima epileptične napade koji joj narušavaju i tako teško zdravstveno stanje. Svakodnevne spazme su joj jako bolne, ne sjedi, ne hoda, hrani se putem gastrostome. Roditelji čine sve što je u njihovoj moći da svojoj kćeri olakšaju i pomognu joj da ima što normalniji i jednostavniji život.

Ali, svaki novi dan je nova borba za ovu djevojčicu, koja ima tek dvije godine, a kao prava lavica se borila od rođenja, i danas se bori za život. Nadamo se da ćete, kao što ste prije dvije godine, i sada otvoriti svoje veliko srce i novčanike i pomoći onoliko koliko možete. 

Naime, postoji klinika u Novom Sadu koja radi transplantaciju matičnih ćelija. Mia je, po njihovom mišljenju, podoban kandidat i transplantacijom bi se njeno opće stanje poboljšalo, a epileptični napadi bi bili zaustavljeni. Za operaciju je potrebno 16.500 eura koje roditelji, nažalost, nisu u mogućnosti sami prikupiti do mjeseca jula, kada bi operacija trebala biti obavljena. 

Ovim putem vas pozivamo da se opet ujedinimo i pomognemo cazinskoj lavici koja nas još jednom treba. Pomozite uplatama (brojevi i načini uplata u nastavku), uključenjem u humanitarne aktivnosti koje će se planirati u narednom periodu u cilju prikupljanja ogromne količine novca. Budite dio još jedne humane priče. Ne dozvolimo da nedostatak novca ovoj djevojčici oduzme priliku za normalniji život, pomozimo da se više smije, a manje plače, jer šta ima teže i gore od dječije suze?

PAYPAL: https://www.paypal.me/IgorSchwindt

GOFUNDME: https://www.gofundme.com/operation-fur-schwerkranke-mia

Ili na račun 

Uplate iz inozemstva: 

''UniCredit banka'' dd.

S.W.I.F.T UNCRBA22

IBAN: BA39 3385202821719045

Jasmin Mujadžic

Ul. Naselje Puškari bb

77220 Cazin BiH

KONTO: 40538128101-EUR

Uplate iz BiH

''UniCredit banka''

3385202119776993

Image