Ponovo propao pokušaj organiziranja humanitarnog koridora iz Mariupolja

sadf
Novinska agencija "Interfax" citirala je dužnosnika separatističke administracije iz Donjecka koji je optužio ukrajinske snage da nisu poštivale ograničeni prekid vatre

I današnji pokušaj da se organizuje humanitarni koridor iz Mariupolja je propao. Ranije jutros objavljeno je kako je postignut dogovor o propuštanju humanitarnog koridora, ali do toga nije došlo.

Proruski separatisti i ukrajinska nacionalna garda se međusobno optužuju za kršenje privremenog primirja. Televizija Ukrajina 24 prikazala je borca Nacionalne garde Azov koji je rekao da su ruske i proruske snage koje su opkolile lučki grad s oko 400.000 stanovnika nastavile granatirati područja koja su trebala biti sigurna, prenosi Index.

Novinska agencija "Interfax" citirala je dužnosnika separatističke administracije iz Donjecka koji je optužio ukrajinske snage da nisu poštivale ograničeni prekid vatre.

On je naveo kako je samo oko 300 ljudi napustilo grad. Podsjetimo, ukrajinske vlasti su ranije saopćile kako planiraju evakuirati više od 200.000 ljudi.