Porodica Đoković: Ovo nije sport, prevladali su politički interesi

sdsdsd
Ovo su možda i najteži trenuci za prvog reketa svijeta u karijeri, a sada mu se mora pružiti najveća podrška

Nakon što je Novak Đoković danas deportovan iz Australije, oglasila se i porodica srbijanskog tenisera.

Istakla je razočarenje odlukom suda i smatra da su prilikom odlučivanja o otkazivanju vize prevladavali "politika i drugi interesi". 

 

Razočarani odlukom Federalnog suda

- Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju. Ovdje nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom Gren slemu u sezoni, na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali.

I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti - navodi se u saopćenju porodice Đoković.

 

Odluku o ukidanju vize donio je ministar za imigracije Aleks Hok (Alex Hawke), jer bi prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da postakne protivljenje vakcinaciji protiv koronavirusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

- Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio, da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi javni interesi neće biti izgovor za odluku koja je donijeta - piše u saopćenju.

 

Najveća podrška dolazi od porodice

Ovo su možda i najteži trenuci za prvog reketa svijeta u karijeri, a porodica Đoković ističe da sada mora da mu pruži najveću podršku.

- Bit ćemo tu da podijelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, vjeru u ovaj sport, prije svega u fer-plej koji je ovdje u potpunosti izostao. Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio.

Vjerujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek - navodi se u saopćenju. 


Foto : Twitter