Porodica Michaela Schumachera prodaje njegov legendarni Ferrari F430 Spider

.
Dogodila se tragična nesreća 29. decembra 2013. godine koja je obilježila svijet sporta. Michael Schumacher je krenuo pomoći prijatelju koji je pao u dubok snijeg pored skijaške staze, gdje se nalazilo veliko kamenje. U jednom zavoju Michael je naletio na kamen i glavom udario u stijenu.

Hitno je prebačen u bolnicu, da bi zatim u medicinski induciranoj komi proveo 250 dana prije nego što se vratio kući, i to nakon što je pretrpio gotovo smrtonosnu povredu mozga.

 

 

Informacije o njegovom trenutnom stanju dolaze na kapaljku, a u pravilu ih podijeli Michaelov bivši šef Jean Todt, koji ga redovno posjećuje u Švicarskoj.

Posljednji komentar dao je nedavno za novine L‘Equipe:

 

 

"Michael je ovdje, tako da mi ne nedostaje. Ali, on jednostavno nije više Michael kakav je bio. Moram naglasiti da brigu o njemu divno vode njegova žena i djeca, koji su mu uvijek na raspolaganju", rekao je Todt.

U deficitu informacija o zdravstvenom stanju, pojavila se informacija da je porodica slavnog Nijemca u prodaju stavila njegov Ferrari F430 Spider kojeg je dobio 2005. godine.

 

 

Cestovni bolid iz Maranella Schumacheru je 2005. godine poklonio Ferrari. Nije poznato da li su ga poklonili besplatno ili uz "prijateljsku cijenu".

Ovaj F430 opremljen je 4,3-litrenim atmosferskim V8 motorom s 490 KS.

Za prijenos snage zadužen je 6-brzinski automatik, s polugicama za mijenjanje brzina smještenim iza volana.

Vrijeme do stotke je 3,6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 315 km/h. Na pretincu ispred suvozača i dalje je ugraviran Schumacherov potpis.

Automobil nije prešao 30 hiljada kilometara (29.301 km), a cijena je 299.500 eura (više od 585 hiljada KM).

Španjolska Marca navodi da Michael "nije bio previše lud" za tim Ferrarijem nego ga je vrlo brzo poklonio svom ocu Rolfu na čije ime je još uvijek registrovan, javlja Juratnji.hr.

 

Foto:Gallery Aaldering