Porodica Sedić iz Bihaća tužit će Vodovod zbog kvara na cjevovodu: ‘Ogromna šteta, uništeni podovi i namještaj’ (VIDEO)

porodica
Porodici Sedić iz bihaćke ulice Bosanskih šehida dogodila se neugodna situacija kada je voda i vlaga prodrla u njihovu kuću, nanijevši ozbiljnu štetu na prizemlju koje su tek prošle godine renovirali.

 

Naime, kuća porodice Sedić, zajedno s dvije obližnje kuće, bila je povezana na stari vodovodni sustav. Nažalost, cijev na tom vodovodu je pukla, dopuštajući vodi da prodira u objekte.

Sedići su odmah prijavili kvar na vodovodu, no intervencija Vodovoda je duže trajala nego što su očekivali. U međuvremenu, voda je nanela ozbiljnu štetu – uništeni su podovi i namještaj, a količina vlage u kući bila je ogromna.

Pokušavajući zaštititi svoja prava, porodica Sedić je od Javnog preduzeća (JP) Vodovod zatražila odštetu. Međutim, u Vodovodu tvrde da su se suočili s dilemom – da li je šteta rezultat puknuća cijevi ili je posljedica nedovoljne hidroizolacije objekta.

Ova nesuglasica između porodice Sedić i Vodovoda dovela je do daljnjeg razvoja situacije. Na kraju, situacija će završiti na sudu, gdje će se raspravljati o tome tko snosi odgovornost za štetu koja je pričinjena porodici Sedić.

 

VIDEO