Porodica turista iz inostranstva održala lekciju iz ekologije Općini Visoko

Nakon što je nepoznata osoba ispred zgrade Općine Visoko ostavila veći broj vreća sa smećem, načelnica Visokog Amra Babić došla je do saznanja o kome se radi te je odlučila poduzeti "određene aktivnosti".

Naime, smeće su s lokaliteta "visočke piramide" sakupili strani turisti koji su aktivnost uredno objavili na društvenim mrežama te napisali kako je sramota zbog načina ophođenja prema prirodi i mjestima kao što je okolina Visokog.

Nakon što su pokupili smeće, turisti nisu mogli pronaći adekvatne kante kako bi odložili vreće te su ga odložili na ulaz zgrade Općine Visoko uz poruku “Budute promjena koju žele da vide” i potpis Hakuna Matata.

Načelnica Visokog Amra Babić je večeras objavila poruku majke dvoje djece, turistkinje Ajizeret Cisaneb, otkrivši tako o kome se radi, dodavši da će poduzeti sve aktivnosti da se osiguraju posude za odlaganje smeća, piše Klix.ba.

"Turisti nezadovoljni kulturom našeg podneblja pokupili su smeće na platou oko piramida i donijeli pred Općinu Visoko 22. marta. Hvala im na upozorenju iako ne opravdavamo sam čin i način. Javno komunalno preduzeće se sa svojim službama i u saradnji s nadležnim općinskim službama postaviti adekvatne posude za odlaganje smeća te se nadamo da će građani i turisti isto odlagati u njih", poručila je Babić.