Posmrtni ostaci pronađeni i izvučeni sa mjesta nesreće pada aviona u Indoneziji

.
Osim krhotina iz aviona, indonezijska policija rekla je da je primila dvije vreće s tijelima, u jednoj se nalaze predmeti koji pripadaju žrtvama, poput pantalona i košulja, a u drugoj su se nalazili dijelovi tijela - rekao je glasnogovornik policije

Ljudski ostaci i olupine aviona izvučeni su sa mjesta pada indonezijskog putničkog aviona koji je upao u okean nekoliko minuta nakon polijetanja u subotu, piše CNN.

U njemu su bile 62 osobe.

Let 182 kompanije Sriwijaya Air Boeing 737-500 krenuo je iz Džakarte prema gradu Pontianak, na indonezijskom ostrvu Borneo, kada je izgubio kontakt u 14.40 sati. po lokalnom vremenu, 11 nautičkih milja sjeverno od međunarodne zračne luke Soekarno - Hata u Džakarti. Četiri minute u letu, usred jakih kiša, avion je pao 10.000 stopa za manje od minute prije nego što je nestao s radara, prema informacijama globalne službe za praćenje leta Flightradar24.

Ronioci indonezijske mornarice pronašli su olupine sa leta SJY 182 nakon lociranja signala iz trupa aviona

Zapovjednik indonezijskih nacionalnih oružanih snaga, maršal Hadi Tjahjanto, rekao je da je uvjeren da je ratni brod mornarice Rigel locirao trup aviona.

- Osim krhotina iz aviona, indonezijska policija rekla je da je primila dvije vreće s tijelima, u jednoj se nalaze predmeti koji pripadaju žrtvama, poput pantalona i košulja, a u drugoj su se nalazili dijelovi tijela - rekao je glasnogovornik policije Džakarte Jusri junus (Yusri Yunus) za CNN.

Dodao je da je uspostavljeno zapovjedno mjesto u policijskoj bolnici Kramat Jati u Džakarti zbog identifikacije žrtava nesreće i potrage za članovima porodica te da se radi na identifikaciji posmrtnih ostataka.