Postani vakif džamije u Ćoralićima i trajno se ugradi u dobro

r

„Ko u ime Allaha sagradi džamiju, bila ona velika ili mala, Allah će mu sagraditi dvorac u Džennetu.“ (Tirmizi) 
 

Obavještavamo Vas da smo pokrenuli akciju rekonstrukcije džamije, izgradnje pratećih objekata, harema džamije i džematske kuće u Ćoralićima. 
 

Džemat Ćoralići se nalazi 6 km zapadno od Cazina. Svečano otvorenje džamije obavljeno je 30. jula 1978. godine i u to vrijeme džamija je odgovarala duhu vremena i standarda u kojem se tada živjelo. Bila je „Ponos svojih džematlija“ kako je i glasio novinski članak sa svečanog otvorenja. U toku svog četrdesetpetogodišnjeg vijeka, realizirani su mnogobrojni projekti na uređenju i modernizaciji objekta, uglavnom u njenom interijeru. 
 

Pola stoljeća kasnije, džematlije Ćoralića su odlučili da svoju džamiju obuku u novo ruho, pokrenuvši generacijski projekat uređenja ove Allahove kuće, kako bi uz Allahovu pomoć odgovarala duhu vremena i potrebama svih onih koji je budu posjećivali i kako bi, bila i ostala „Ponos svojih džematlija“. 
 

„Onaj ko bude uradio koliko trun dobra – vidjeće ga“ (Az-Zilzal, 7) 
 

Vakufi su bez ikakve sumnje neprolazno svjedočanstvo vjere, ljubavi, socijalne pravde, pa i više od toga, jer odreći se u ime Allaha, dž.š., materijalnog dobra i time pomoći siromašnim, putnicima, učenicima, studentima, slabim, bolesnim ili podizati i graditi vjerske objekte koji služe ljudima, znači pokazati istinsku brigu, osjećaj solidarnost i humanost. 
 

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost ovog projekta, te da ćete Vašim dobrovoljnim prilozima doprinijeti njegovoj realizaciji i završetku i na taj način sebi ostvariti trajno dobro. 
 

Svoje donacije možete uplatiti lično kod naših blagajnika ili putem računa: 
 

INSTRUKCIJE ZA UPLATU U BIH 
 

NAZIV BANKE: ZIRAATBANK BH D.D TRANSAKCIJSKI BROJ RAČUNA: 1862220310086797 NAZIV FIRME: MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE CAZIN SVRHA UPLATE: ZA DŽEMAT ĆORALIĆI

 

INSTRUKCIJE ZA UPLATU IZVAN BIH 

NAZIV BANKE: ZIRAATBANK BH D.D SWIFT CODE BANKE: TZBBBA22 IME I PREZIME PRIMAOCA: MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE CAZIN, BOŠNJAČKIH ŠEHIDA BB, CAZIN SVRHA UPLATE: ZA DŽEMAT ĆORALIĆI IBAN-BA391862221200156760

 

Za sve informacije možete nas pozvati na info tel: +387 61 458 060 (Medaris Pajić), +387 61 245 427 (Nijaz ef. Ćoralić) 
 

Molimo Dragog Allaha da primi naše molitve te da nam podari svako dobro u našim porodicama i poslovima!” - poručili su iz džemata Ćoralići.