Potpisani ugovori za rekonstrukciju puteva u mjesnim zajednicama Ostrožac i Vrelo

Riječ je o lokalnom putu Ledinci- Sovići u mjesnoj zajednici Ostrožac te relaciji Kula- Vrelo u mjesnoj zajednici Vrelo.

U kabinetu gradonačelnika Cazina danas su potpisani ugovori o rekonstrukciji odnosno izgradnji dva lokalna putna pravca. Riječ je o lokalnom putu Ledinci- Sovići u mjesnoj zajednici Ostrožac te relaciji Kula- Vrelo u mjesnoj zajednici Vrelo.

156.735 konvertibilnih maraka je vrijednost radova na izgradnji puta Kula- Vrelo i njegova dužina iznosi 933 metra, a kako je istaknuto riječ je o saobraćajnici koja se vrlo često koristi  i kao alternativni putni pravac zbog čega je njena modernizacija još značajnija.

Nešto manji projekat je put Ledinci- Sovići čija dužina je 398 metara, a ukupna vrijednost radova 82.736 konvertibilnih maraka, no po riječima mještana ovo je izuzetno značajan projekat za njih jer će uveliko poboljšati infrastrukturu naselja i životne uvjete na ovom području i završetku projekta se svi posebno raduju.

Kako je naglasio gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, potreba za ovakvim i sličnim projektima i dalje je ono što građani traže i  iniciraju zbog čega je podrška Grada neupitna i kada su u pitanju ova dva projekta, očekuje se još samo da u ostatku godine vremenske prilike dozvole nesmetanu realizaciju istih.