Potpuni haos u Splitu: Obilna kiša uzrokovala poplavu u gradu i kolaps na ulicama

.
Pojedinim lokacijama u gradu ne može se ni pristupiti zbog razine vode koja je poplavila gradske ulice

Jak pljusak koji sad već satima pada, pretvorio je splitske prometnice u potoke pa je stanje vrlo kaotično. Pojedinim lokacijama u gradu ne može se ni pristupiti, jer je, javljaju s terena, voda do koljena.

Brojni šahtovi začepljeni su i stvaraju poplave poput onih na križanju Bušićeve i Poljičke, u Ulici Hrvatske mornarice, oko Poljuda, na Blatinama gdje je voda prodrla i u haustore, ne radi semafor na križanju Dubrovačke i Vukovarske ulice, Cankareva poljana je posve pod vodom...

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!

Svakako, ako nemate što raditi vani, bolje je držati se kuće. A sudeći po prognozi, ovo neće tek tako prestati, kišit će danima.

Srećom, iz policije javljaju kako nema dojava o prometnim nezgodama, ali zato vatrogasci imaju pune ruke posla. Članovi Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita i DVD Split izašli na više terena diljem grada, najviše u središtu zbog poziva za ispumpavanjem prostorija.

Stigla im je i dojava o prodoru vode iz šahta u kuhinji prema učionicama u OŠ Marjan, gdje su na teren izašla tri vatrogasca DVD Split s jednim vozilom.

Sve su službe na terenu i pomažu u sanaciji štete nastale uslijed enormne količine kiše koja od jutra pada u Splitu i okolici. Građani se mole za oprez i strpljenje, posebno u prometu.

"Čuvajte sebe i druge", poručuju iz Banovine.