Potraga za Dankom se širi na Austriju. Bečka policija objavila u čemu je problem

ć

INTERPOL je jučer objavio međunarodnu potragu za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić iz okolice Bora na jugoistoku Srbije koja je nestala 26. ožujka, nakon što se pojavila sumnja da je djevojčica sličnog opisa viđena u Beču, a u potragu se uključila i bečka policija.
Na snazi je žuta objava Interpola, koja predstavlja međunarodni poziv za pronalaženje nestalih.

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u sedmi dan, a srbijanska policija jučer je nastavila pretragu terena i razgovore sa svim osobama koje bi mogle pružiti korisne informacije da se rasvijetli njezin nestanak.

Uključila se bečka policija
Policija je također pretraživala i dio Brestovačke rijeke u okolici naselja u kojem je nestala djevojčica. U istragu se preksinoć uključila i bečka policija, nakon što se pojavila videosnimka iz glavnog austrijskog grada na kojoj su dvije žene, navodno Rumunjke, na tramvajskoj stanici s djevojčicom koja podsjeća na Danku.

Dankin ujak dao je intervju u kojem je ispričao neke detalje o danu Dankina nestanka te se zapitao zašto za nestanak toliko ljudi krivi njegovu sestru, Dankinu majku Ivanu.

Bečka policija objavila je da nema puno novosti o istrazi, dodavši da je glavni problem u tome da je od nastanka snimke do obavijesti austrijskoj policiji prošlo oko 10 sati.

Razvoj događaja pratite uživo na ovom linku.