Potrebna pomoć Sabahudinu Macanoviću iz Cazina povrijeđenom u teškoj saobraćajnoj nesreći

Na putu M-4.2 Ostrožac-Cazin u mjestu Kličići 3. juna dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su četiri osobe povrijeđene, a jedna je poginula.

Život je izgubio 17-godišnji Damad Badić koji je upravljao Audijem dok je motociklista Nedžad Nadarević teško povrijeđen, te mu je zbog težine povreda amputirana noga.

Vezana vijest: Pomozimo Nedžadu Nadareviću, teško povrijeđenom u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Cazinu

U nesreći je učestvovalo još jedno vozilo kojim je upravljala 24-godišnja Zehredina Macanović iz Cazina, a u čijem vozilu su bila još dva saputnika, brat Sabahudin i prijatelj Hamid Salčinović.

Zehredina ima povredu kičme, vrata i potres mozga, dok je Hamid (2002), koji je sjedio na zadnjem sjedištu, zadobio teške povrede opasne po život - frakture lica, nosa te lom vilice. 

Vezana vijest: Pomozimo: U saobraćajnoj nesreći u Cazinu teško povrijeđen i Hamid Salčinović

Putem našem portala Cazin.NET već smo vas upoznali sa teškom situacijom u kojoj su se našli Nedžad i Hamid, te vas informisali o načinima pomoći.

Nažalost, pomoć je potrebna i Sabahudinu, koji ima tek 19 godina i još uvijek se nalazi na liječenju obzirom da je zadobio teške lomove obje noge. Nedavno smo vas pozvali i da donirate krv za njega, a sada vas molimo da pomognete i ovom dječaku koliko možete.

 

Image

Naime, Sabahudin je planirao odlazak u Sloveniju, te nema zdravstveno osiguranje jer je skinut sa biroa. Porodica Macanović se našla u teškoj situaciji jer su njihovo dvoje djece trebali veliku liječničku njegu, posebno Sabahudin. Bolnički troškovi su već ogromni, a Sabahudin bi trebao još neko vrijeme boraviti u bolnici. 

Zato apelujemo na sve dobre ljude da još jednom pokažu kako veliko srce imaju i pomognu ovom dječaku da prebrodi ove teške dane.

U prilogu je broj žiro računa na koji možete uplatiti sredstva za pomoć, a na ime je Sabahudinove sestre Zehredine.

Porodicu možete kontaktirati i na broj telefona 062 987 975 (otac Zahid).

Image