Potvrđena optužnica protiv Stjepanovića: Pijan upao s automatom u lokal

.
Odmah po prijavi incidenta, Tužiteljstvo je u skladu sa svojim nadležnostima, a u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, brzo intervenisalo otvorivši kaznenu istragu i pokrenuvši postupak protiv osumnjičenog

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Gorana Stjepanovića tereteći ga da je u avgustu ove godine u gradskoj pješačkoj zoni u Brčkom nedozvoljeno nosio automatsku pušku i ozbiljno prijetio gostu jednog lokala.

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom Distrikta, Stjepanović je optužen za kaznena djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanja sigurnosti.

Goranu Stjepanoviću iz Brčkog (47) stavljeno je na teret da je 4. avgusta u večernjim satima, u vidno pijanom stanju, došao ispred ugostiteljskog objekta Amazon, u gradskoj pješačkoj zoni, ušao u lokal i tražio E. A.

Našavši ga, Stjepanović je najprije pitao E. A. duguje li mu njegov sin neki novac, a pošto mu je E. A. to potvrdio, rekao mu je:

“Sad ću se ja vratiti, da se obračunamo”.

Zatim se udaljio u nepoznatom pravcu, da bi poslije par minuta ponovo traživši E. A. došao do lokala noseći u ruci automatsku pušku s pripadajuća dva okvira municije u kojima se nalazilo 30 metaka. Vidjevši ga kako dolazi naoružan, E. A. je iz straha za svoj život pobjegao na zadnja vrata lokala, navodi se u optužnici.

Odmah po prijavi incidenta, Tužiteljstvo je u skladu sa svojim nadležnostima, a u saradnji s Policijom Brčko distrikta BiH, brzo intervenisalo otvorivši kaznenu istragu i pokrenuvši postupak protiv osumnjičenog. Za tri mjeseca, Tužiteljstvo je okončalo istragu podigavši pred Osnovnim sudom optužnicu za kazneno djelo ‘ugrožavanje sigurnosti’.

Kako je držao automatsko oružje, čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena, Stjepanović je istovremeno optužen i za kazneno djelo ‘nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija’. U fazi prethodnog saslušanja pred sudom, optužnica protiv Stjepanovića u cijelosti je potvrđena, saopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

 

Foto:Fokus