Potvrđeno: Dojave o eksplozivnim napravama u institucijama BPK Goražde bile lažne

sa

Dojave o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama Vlade i MUP-a BPK Goražde bile su lažne, utvrđeno je nakon dvosatnog detaljnog pregleda objekata i okoline, potvrdio je Armin Mandžo, ministar unutrašnjih poslova ovog kantona.

Podsjetimo, putem mail adresa upućene su prijetnje o postavljenim eksplozivnim napravama u zgradama institucija BPK Goražde nakon čega je uslijedila evakuacija osoblja i detaljan pregled.

"Postupili smo po zakonu, poduzeli sve neophodne mjere i radnje, u pitanju je krivično djelo terorizam i u takvim situacijama je jasno propisano šta se može poduzeti, od obezbjeđenja i evakuacije objekta, ispražnjeni su čak i ugostiteljski objekti u blizini i izvršen je pregled svih automobila na parkinzima i slično", izjavio je Mandžo.

Timovi sektora kriminalističke policije i jedinice za podršku su uradili sve nephodno na terenu, ispoštovan je protokol, izvršen detaljan KDZ pregled u oba objekta i utvrđeno da nema nikakvih bombi niti eksplozivnih naprava.

"S obzirom na to da je riječ o cyber kriminalu, slučaj je prijavljen Federalnoj upravi policije koja će se baviti daljim istražnim radnjama", naveo je Mandžo.