Povećan broj evidentiranih slučajeva krađe struje u gradu Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od niskih 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije.

U oba slučaja radi se o krađi struje, a ova krivična djela zabilježena su u Gradini i Barskoj.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 36  pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Završena je sanacija kvara na glavnom cjevovodu vodovoda Tahirovići tako da je vodosnabdjevanje redovno, bez prekida., a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a javljaju da ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na dionicama u zapadnim krajevima naše zemlje. Izdvajaju putne pravce: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Bihać-Izačić i Glamoč-Mliništa.

Na putnom pravcu Livno-Drvar skreću pažnju na kišu koja ledi u dodiru sa tlom. Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na planinskim prevojima, kao i u usjecima.

Vozačima na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.