Požar na pijaci u Tuzli pod kontrolom, izbijanju vatre prethodila eksplozija plinskih boca

Tuzlanski vatrogasci uspjeli su lokalizovati požar koji je danas oko 11:30 sati izbio na Gradskoj pijaci u Tuzli. Zbog posljedica koje je prouzrokovao gusti dim nekoliko prodavača je zatražilo medicinsku pomoć na mjestu događaja.

Prema prvim informacijama do kojih smo došli od prodavaca koji su bili na tuzlanskoj pijaci, izbijanju vatre prethodila je eksplozija nekoliko plinskih boca. 

Vatra se munjevitom brzinom proširila na montažne objekte koji se nalaze na ovoj pijaci. 

"Sve se dogodilo u veoma kratkom periodu. Za nekoliko minuta je krenula vatra, a još uvijek ne znamo kako se to desilo. Naši zaposlenici i zakupci su pokušali lokalizovati požar, počeli su gasiti, ali je to išlo munjevitom brzinom", rekla je direktorica Javnog preduzeća Tržnice-pijace Selma Isaković-Ćorić.

Požar je zahvatio dio pijace na kojem se nalazila konfekcija, a tačan iznos štete koji je nastao bit će poznat naknadno.

"Svi smo u šoku. Žalosno je i tužno. Bitno je da nema ljudskih žrtava. Grad kao osnivač će također dati podršku kako bismo pomogli našim zakupcima", dodala je Isaković-Ćorić.

Na mjesto događaja stigao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je obišao zgarište.

"Uz sve rezerve, prema trenutnom izvještaju, požar je lokalizovan. Izgorjeli su štandovi u kojima je tekstil. Sačekat ćemo istragu kako bismo vidjeli šta je uzrok požara. Za sada nema informacije o tome da je iko ozbiljnije povrijeđen, a posebno da je neko nastradao", rekao je Imamović.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, na mjesto događaja su upućeni policijski službenici koji će skupa s kantonalnim tužiocem započeti obavljanje uviđaja nakon što vatra u cijelosti bude ugašena. 

Podsjetimo, prava drama odvijala se danas u Tuzli kada je vatra zahvatila tuzlansku pijacu. Gusti crni dim nadvio se nad ovim gradom za svega nekoliko minuta, a građani su u nevjerici posmatrali šta se dešavalo.

U najvećem problemu sada se nalaze zakupci. Riječ je o prodavačima tekstilne robe i obuće koji su na ovakav način osiguravali egzistenciju.