Požar u najvećoj fabrici papira u BiH obustavio proizvodnju

.
Osmero radnika, koji su zbog dima imali respiratorne probleme, zatražilo je pomoć u UKC-u RS

 

Požar koji je jučer u popodnevnim satima zahvatio banjalučku fabriku papira "Celex" je lokalizovan.

Osmero radnika, koji su zbog dima imali respiratorne probleme, zatražilo je pomoć u UKC-u RS, prenosi RTRS.

Izgorjelo skladište

Izgorjelo je skladište sa poluproizvodima. Јoš nije utvrđeno šta je uzrok požara ni kolika je materijalna šteta. U ovoj fabrici procjenjuju da će za 15 dana početi redovan proizvodni ciklus.

Zaposleni čiste proizvodne hale i krug. Vatrogasci obezbjeđuju prostor. Iako je u vatri izgorjelo skaldište poluproizvoda, u upravi kažu da ono što je najvažnije nije bilo žrtava da su sačuvane mašine.

- Najvažnije da niko nije teže povrijeđen, ovdje se radi radi se o četiri radnika koja su se nagutala dima - istakao je Mario Blažević, direktor firme Celex.

Vatrogasna brigada intervenisala je pravovremeno, a požar je brzo stavljen pod kontrolu i spriječeno njegovo širenje na susjedne objekte.

 

Najveća fabrika papira u BiH

- Kad kažem da smo stavili požar pod kontrolu podrazumijeva se da se požar nije mogao širiti na susjedne objekte koji su naslonjeni sa tri strane na taj objekat magacina. Јučer smo bili na licu mjesta sa devet vozila i 16 vatrogasaca. Noćnu smjenu su preuzeli novi ljudi, 12 ljudi je bilo na licu mjesta sa šest vozila - naglasio je Miroslav Malinić, komandant Vatrogasne brigade Banja Luka, pišu Nezavisne novine.

Uzrok požara tek treba da utvrde tužilaštvo i policija, a osiguravajuće kuće da procijene materijalnu štetu.

O kakvoj vatrenoj stihiji, koja je jučer uznemirila Banjalučane je riječ, potvrđuje i činjenica da se dim još osjeti u okolnim naseljima.

Banjalučki "Celex" najveća je fabrika papira u BiH. Zapošljava 320 radnika, a u posljednjih 15 godina u ovoj fabrici bilo je nekoliko požara.