Poznat identitet 19-godišnjaka koji je sinoć ubijen u pucnjavi na Otoci

,

U pucnjavi koja se sinoć desila u sarajevskom naselju Otoka poginuo je 19-godišnji P. F. kada je na vozilo "Citroen" u kojem se on nalazio na stražnjem sjedištu, nepoznata osoba pucala iz pištolja, saznaje Klix.ba.

Kako saznajemo, radi se o Farisu Pendeku, koji je bio s još tri osobe u vozilu, a pucnjavi je, kako nam je rečeno, prethodila svađa u saobraćaju.

Kako nam je potvrđeno iz pouzdanih izvora, ubijeni Faris nije ni izlazio iz automobila, nego je ustrijeljen na mjestu gdje je sjedio.

Podsjećamo, u sinoćnjoj pucnjavi, koja se nešto prije ponoći desila u sarajevskom naselju Otoka, jedna osoba je smrtno stradala, potvrđeno je ranije za Klix.ba.

Pucnjava se desila u na glavnoj raskrsnici ulice Bulevar Meše Selimovića na potezu ulica Alije Kučukalića - Prijedorska.

"Sinoć oko 23.35 sati, na raskrsnici ulica VII transferzale - Bulevar Meše Selimovića, došlo do upotrebe vatrenog oružja, kojom prilikom je usljed zadobivenih povreda smrtno stradao muškarac, 2005. godište. Policijski službenici, pod nadzorom tužioca KTKS, rade na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je izvršeno krivično djelo Ubistvo (član 166. KZ FBiH)", potvrdila nam je Mersiha Novalić, portparol MUP-a KS

Za počiniocem se još uvijek traga.