Poznata mantra Dodika: Srpski narod u RS bit će izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji

M

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik objavio je na Instagramu svoj sedmični bilten, odnosno sažetak njegovih aktivnosti tokom sedmice.

 

U objavi na društvenim mrežama je poručio da će "srpski narod u Srpskoj biti izložen velikim pritiscima", a potom je, po svojoj dobro poznatoj mantri o otcjepljenju, naveo da "nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji".

- I to je nešto što ovo vrijeme i rezolucija o Srebrenici najbolje pokazuju, jer ona ima za cilj skrivenu diskvalifikaciju srpskog naroda, moralnu i svaku drugu - napisao je Dodik.

Podsjetio je da je u Beogradu prisustvovao ručku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, patrijarhom Porfirijem i episkopima SPC-a, te da je boravio i u Budimpešti, gdje je razgovarao s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom o nastavku saradnje i otvaranju novih projekata.