Poznati beogradski kuhar Dejan Markus nestao u Zagrebu

dejan
Tridesettrogodišnji Beograđanin, kulinarski stručnjak Dejan Markus sa zagrebačkom adresom, poznat iz srbijanske TV emisije "Kuvati sa srcem" je nestao, od 7. februara gubi se svaki trag, piše zagrebački Jutarnji list.

U Zagrebu je svoje kulinarske vještine zamijenio vinom, zbog čega su ga mnogi poznavaoci prilika prozvali "čovjekom vinom" nakon što je otvorio vinoteku "Vajn" u Vlaškoj, navodi list.

Posljednji put s Markusom, prijatelji su razgovarali u petak, a Dejanova sestra Jelena, koja živi u Beogradu, okrenula je stotine telefona kako bi ušla u trag bratu.

Nestanak je prijavljen policiji koja za njim traga, dodaje zagrebački dnevnik.

Dejan je bio aktivan na društvenim mrežama.

"Posljednji put sam s njim čula preko poruka, 6. februara", rekla je Dejanova sestra koji je od kraja 2012. u Zagrebu.

Pozvali smo sve bolnice po Zagrebu. U potrazi za njim je i stanodavac, koji je Dejanov prijatelj.

U stanu u kojem je boravio na Trešnjevci ostale su mu sve stvari, frižider je bio pun. Jedino nije bilo ličnih dokumenata i mobilnog telefona s hrvatskim brojem jer bez tih stvari nigdje ne odlazi, rekla je Dejanova sestra.

Njen brat je prijatelju rekao da će možda ići u Split na jednu manifestaciju vina i da će se vratiti u subotu uvečer.

"Nije se vratio u stan ni u subotu ni u nedjelju. Prijatelj ga je u stanu tražio, ali bezuspješno. Kontaktirali smo i prijatelje u Splitu kod kojih bi možda mogao odsjesti. Zvali smo i hotele. Dejana nigdje nema", kaže Jelena Markus.

Na pitanje je li je imao novčanih ili ljubavnih problema Jelena Markus kaže da za ljubavne probleme ne zna, ali zna da mu je posao u posljednje vrijeme išao slabo.

"Pokušavao je da se iskobelja iz problema. U Zagreb je došao nakon što je u Srbiji nanizao uspjehe. Snimio je preko 1.900 epizoda kulinarske serije 'Kuvati sa srcem'. Kuhar je po profesiji, bavio se i ugostiteljstvom, a bio je i direktor i menadžer jednog hotela u Srbiji. Međutim, kako se mijenjala vlast, odlučio je da okrene novu stranicu", kaže Jelena.

"Dejan je za Hrvatsku bio vezan više nego ja, jer nam je otac s Korčule, pa je odlučio da ode za Zagreb, u čiju se svakodnevicu vrlo lako i dobro uklopio", rekla je Jelena Markus.

Svoje kulinarske majstorije Dejan Markus predstavio je Zagrepčanima prije godinu i po dana, kad je otvorio prvi hrvatski butik ručno rađenih knedli u Oktogonu.

Uprkos dobrim idejama i velikoj posjećenosti mjesta u kojima je širio svoje vještine, nije imao poslovne sreće. Njegove dvije firme su završile u u stečaju, piše Jutarnji i navodi da je nestanak Dejana Markusa, policiji prijavio u ime porodice prijavio je Markusov prijatelj.