Predsjedavajući Predsjedništva BiH o “aferi selefije”: Ima dosta nerazjašnjenih stvari, vidjet ćemo

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić ranije je rekao da se neki operacioni podaci ne mogu dostavljati.

“Izvještaj o navodima o aktivnostima hrvatske Bezbjednosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH tražen od strane druga dva člana Predsjedništva BiH koji su smatrali da javno iznesene stavove treba provjeriti zato sam i podržao to”, rekao je za ATV Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

“To je nešto što u sebi ima dosta nerazrašnjenih stvari. Predsjednišvo će svakao sjesti i vidjeti. Ja nemam pojma kakav je izvještaj, ja ga nisam ni dobio”, rekao je Dodik za ATV.

Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu trebalo bi danas da dostavi Predsjedništvu BiH informaciju u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske Bezbjednosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić ranije je rekao da se neki operacioni podaci ne mogu dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, ona će biti dostavljena.

On je tada potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.