Ministar Burnić u Ključu: Upoznavanje projekata implementiranih uz podršku Ministarstva

Na poziv načelnika općine Ključ, Nedžada Zukanovića, ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona mr.Jasmin Burnić, posjetio je općinu Ključ sa svrhom upoznavanja sa rezultatima projekata koji su implementirani u ovoj lokalnoj zajednici, a koji su financijski podržani od strane Ministarstva.

Radi se o nekoliko projekta sa kojima je aplicirala općina Ključ čiji je cilj prvenstveno bio očuvanje i zaštita okoliša, te primjena mjera energijske efikasnosti na javnim objektima. Konkretno to su projekti „Utopljavanje objekta JU Osnovna škola Ključ”, “Utopljavanje zgrade Općine Ključ– III faza”, “Izgradnja kanalizacione mreže Biljani”, te drugi projekti za koje je ukupno izdvojeno 64.970 KM.Burnić

U okviru radne posjete općini Ključ, ministar Burnić obišao je i dva javna komunalna preduzeća, RAD i Ukus, te se na licu mjesta uvjerio da su doznačena sredstva od Ministarstva utrošena na nabavku opreme čija je osnovna svrha unapređenje čovjekove okoline. Tako je za projekat „Pretovarna rampa za učinkovitije sakupljanje i transport otpada”  koji je  sufinanciran od strane Ministarstva u iznosu od 20.000 KM, JKP RAD ojačao svoje tehničke kapacitete nabavkom opreme za zbrinajvanje otpada, a JKP Ukus implementacijom projekta “Rekonstrukcija dijela kanalizacione mreže u ul. Branilaca BiH” koji je podržan iznosom od 14.000 KM doprinio zbrinjavanju otpadnih voda u ovoj lokalnoj zajednici.