Prekid struje u Velikoj Kladuši danas, a u Hitnoj 38 pacijenata

.
Danas sunčano uz malu oblačnost, najviša dnevna temperatura do 24 stepena

 

sporuka električne energije je uredna, a podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:30 do 10:30h trafopodručje Kosa,

od 11:00 do 12:30h trafopodručje Jankovac.

JKUP “Komunalije” d.o.o. krupni otpad danas prikuplja prema sljedećem rasporedu: Ponikve, Podzvizd, Rajnovac, Drenovac, Kumarica, Slapnica, Todorovska Slapnica, Hajrat, Bosanska Bojna, Glinica, Elezovići, Gradina i Poljana. Građevinski otpad i auto gume neće se odvoziti u sklopu ove akcije.  Mole se građani da svoj krupni otpad pripreme uz putnu komunikaciju. Za dodatne informacije pozvati broj 037/831-206.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć se obratilo 38 pacijenata, a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Aida Dedić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h nemaju zabilježenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

„24h bez intervencija imali su i kladuški vatrogasci“ – rekao nam je dežurni Grahović.

Frizeri Velike Kladuše, Cazina i Bužima ovih dana su u humanoj misiji naziva „Humanost na djelu“. Frizeri s područja ove tri općine odlučili su se priključiti obilježavanju „Dječije nedjelje“, na način da su pokrenuli humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za djecu iz porodica slabijeg imovnog stanja. Nekoliko kladuških frizera i frizera iz kluba frizera “KRAJINA” danas će u svojim salonima od 9:00 do 17:00h pružati usluge šišanja i feniranja, a sav novac od tih usluga biće namijenjen za pomoć djeci iz porodica slabijeg imovinskog stanja.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 06. oktobar:

Sporije, zbog radova, saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.