fbpx Prelijepa ramazanska noć u Srebrenici: Fikret Hodžić organizovao iftar i otvorio hladnjaču za maline

Prelijepa ramazanska noć u Srebrenici: Fikret Hodžić organizovao iftar i otvorio hladnjaču za maline

Home

Prelijepa ramazanska noć u Srebrenici: Fikret Hodžić organizovao iftar i otvorio hladnjaču za maline


U srebreničkom naselju Sućeska, u prelijepom i ugodnom ambijentu, sinoć je Fikret Hodžić, poznati televizijski voditelj, organizovao iftar za preko 100 postača i ozvaničio početak rada hladnjače za skladištenje maline, piše Bportal.

Gosti na iftaru bili su povratnici u ovo podrinjsko mjesto, predstavnici srebreničkih udruženja, vlasti, privrednici.

U emotivnom obraćanju Hodžić je istakao da mu nikada nije bilo teže govoriti, ali da nikada nije bio ponosniji.

Hodžić

- Kada sam kazao šta planiram raditi, mnogi su, uključujući i moje najbliže, rekli da nisam normalan. Ne mogu da kažem da u tim trenucima nisam bio sličnog mišljenja, kao i oni, ali postoji neka veća sila koja tjera čovjeka da radi neke stvari kojih nekada nije ni svjestan, istaknuo je Hodžić za Bportal.

Uprkos svemu, uz podršku dobrih ljudi, svoje planove je uspio realizirati. Danas u Sućeskoj posjeduje firmu „Srebrena malina“, uspio je zasaditi 40 dunuma maline, te izgraditi hladnjaču kapaciteta 300 tona.

U njegovoj firmi je trenutno zaposleno pet radnika, a tokom sezone će biti angažovano ukupno 50 radnika.
iftar

Podršku Hodžiću dali su i predstavnici vlasti vidjevši njegov projekat kao svijetli primjer i poruka mnogima da je ovo pravi način kako se voli svoj rodni kraj, kao i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, kao i ministar Edin Ramić.

iftar

 Sama ideja oko pokretanja projekta došla je preko noći.

- Jedne noći sam usnio čudan san. Ustao sam ujutro, zbunjen, ali pun neke snage. Rekao sam svojima u kući da želim ići u Sućesku. Nisu mogli vjerovati da sam se odlučio da blještavilo televizije zamijenim zemljoradnjom. Ali ja sam bio uvjeren da to želim, kazao je Hodžić za agroklub.ba.

Po dolasku u Sućesku, Fikret je obnovio porodičnu kuću i osposobio štalu u dvorištu, te je u njoj otpočeo tov bikova. Danas, u toj štali nalazi se 20 bikova.

 

(Cazin.NET; Foto: Bportal.ba)

Objavio: Čet, 22/06/2017 - 12:43

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top