Premijer Plenković prijavljen zbog podmićivanja

Home

Premijer Plenković prijavljen zbog podmićivanja


Slobodna Hrvatska, koju čine bivši članovi Živog zida, podnijela je u ponedjeljak kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Andreja Plenkovića zbog, kako tvrde, sumnje da je podmićivao saborske zastupnike.

"Slobodna Hrvatska je danas podnijela kaznenu prijavu USKOK-u protiv premijera Plenkovića zbog opravdane sumnje u kazneno djelo podmićivanja zastupnika.

Jedina motivacija Plenkoviću za potpisivanje obaveze od 1,2 milijarde kuna za jedan glas u Saboru bio je njegov strah od gubitka pozicije predsjednika Vlade, a svojim potpisom je ugrozio financijsku stabilnost, a time i sigurnost RH", naveli su u priopćenju.

"Kupovina glasa Željka Glasnovića od strane premijera Plenkovića i HDZ-a, politička je korupcija koja bi hrvatske građane mogla koštati preko milijardu kuna! Premijer je počinio teško kazneno dijelo. ”Kupljen” je i glas mladog Sauche, ali za razliku od njega, Glasnović je svoj dogovor s premijerom i njegov potpis na dogovoru objavio na svojoj Facebook stranici tako da sada konačno imamo i dokaz za političku korupciju.

Slobodna Hrvatska koju čine bivši članovi Živog Zida, podigla je kaznenu prijavu protiv Plenkovića, Glasnovića, Tome Medveda i Zdravke Sabo, a pozivaju i sve ostale građane da podignu kaznenu prijavu protiv navedene četvorke, kako bi ih spriječili u pljačkanju hrvatskog proračuna", dodaju.

Kaznena prijava protiv Plenkovića.pdf

 

(Izvor: N1info.com)

Objavio: Pon, 08/05/2017 - 13:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top