Premijer Ružnić (A-SDA) i ministar privrede Kadirić (NB) u posjeti privrednicima u Cazinu 

Mmm

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona i Nijaz Kadirić, ministar privrede juče su u Cazinu posjetili dva uspješna privredna subjekta, firme SEM i I-Selimović.

Sem, industrijska bravarija, kazao je vlasnik  Šemsudin Hasanagić, uspješan je izvoznik  drvene stolarije i kombinirane stolarije drvo-aluminij. I u okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, koja se negativno odrazila na privredu, ova firma iz Cazina finalni produkt plasira na tržište Italije.

U razgovoru sa vlasnikom građevinskog poduzeća I-Selimović,  Senadom Selimovićem premijer Ružnić i ministar Kadirić upoznati su da je u prošloj godini ova firma investirala 3,5 miliona KM u uspostavljanje najmodernije asfaltne baze na području BiH, te su sa više od 100 radnih mašina, konkurentni i u širem regionu.

Ministarstvo privrede je, kako je i ranije prezentirao ministar Kadirić, u njegovom mandatu izdvojilo vise sredstava i pomoglo privrednicima nego bilo koja vlada ranije. 

“Jučerašnja posjeta i direktan kontakt sa privrednicima dio je strateškog opredjeljenja Vlade USK da unaprijeđuje ambijent za razvoj privrede, a sugestije uspješnih ljudi iz realnog sektora su najbolji korektiv vlasti”- kazao je premijer Ružnić.