Premijer USK Mustafa Ružnić: Čestitka povodom svjetskog dana slobode medija

MUSTAFA RUŽNIĆ
- Premijer Ružnić obratio se danas novinarima i medijima prigodnom čestitkom u povodu Svjetskog dana slobode medija, naglasivši važnost profesionalnog i pravovremenog informisanja javnosti...

 

BIHAĆ, 03. maja – U obraćanju povodom dana čija se simbolika ogleda u slobodi, radu i djelovanju novinara i medija, premijer Mustafa Ružnić navodi slijedeće:

„Uvaženi medijski radnici čestitam vam Dan slobode medija sa željom da istrajete u svom profesionalnom radu na putu do istine i ostvarivanja prava i medijskih sloboda u punom značenju te riječi. Zajedno na putu demokratskih procesa možemo našu zemlju učiniti boljom, prosperitetnijom i ugodnijom za življenje za sve narode i narodnosti.

Cijeneći vaš posao kao izuzetno odgovoran i važan za sve nas i javnost koja očekuje vaše informacije, s poštovanjem i razumijevanjem za trud koji ulažete, ne štedeći ni svoje živote, kao sto ste dokazali i pokazali kada je BiH gorjela u ratnom vihoru.

Protiv smo svih vidova pritisaka i cenzura i zajedno smo na putu progresa, demokracije i većih medijskih sloboda, u interesu svih medijskih djelatnika ali i svih nas.“