Preminula djevojčica koju je otac bacio na pod kad je imala 15 dana

Beba se poslije stravičnih povreda polako oporavljala u bolnici u Beogradu, nakon čega su zaposleni u Centru za socijalni rad oduzeli Milicu od roditelja

Devetnaestomjesečna beba Milica, koja je teško povrijeđena kad ju je otac Milomir Stanković (24) iz Beograda početkom prošle godine iz sve snage bacio na pod, podlegla je povredama u Dječjoj bolnici u Tiršovoj.

Brutalni zločin dogodio se sredinom februara 2017. u selu Pambukovica kod Uba nakon što se otac posvađao sa taštom i bijes iskalio na kćerkici, koja je tada imala samo 15 dana.

Beba se poslije stravičnih povreda polako oporavljala u bolnici u Beogradu, nakon čega su zaposleni u Centru za socijalni rad oduzeli Milicu od roditelja i smjestili je u Dom za nezbrinutu djecu. Nažalost, djevojčici je godinu i po dana poslije tragedije pozlilo i ljekari nisu uspjeli da je spase, prenose beogradski mediji, piše Blic.

“Beba se onesvijestila, pa su zaposleni odmah reagovali i pozvali Hitnu pomoć. Ljekari su zatekli dijete u veoma teškom stanju. Prevezli su Milicu u Dječiju bolnicu i reanimirali je. Bila je na aparatima, ali joj se stanje ponovo pogoršalo. Srce joj je sve sporije kucalo, doktori su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, ali je ubrzo podlegla povredama”, kaže sagovornik.

Kako dodaje, utvrđeno je da je djevojčica umrla od povreda koje joj je prošle godine nanio pomahnitali otac, sa kojima očigledno njen mali organizam nije uspio da se izbori.