Press konferencija vijećnika opozicije: Glavna tema rad općinskog načelnika i prijedlog njegovog opoziva

asd
Klub vijećnika Naše stranke u Općinskom vijeću općine Velika Kladuša smatra da velikokladuški načelnik Fikret Abdić mora biti opozvan u skladu sa zakonom jer su za to ispunjeni svi preduslovi.

To je bila i glavna tema press konferencije koju su sazvali, kako bi se i preostali vijećnici opozicije priključili u potpisivanju inicijative za opoziv. Kako je istaknuto, prikupljeno je 12 potpisa vijećnika SDA, SDP-KSPP, A-SDA/NES i Naše stranke, a incijativu za opoziv potpisao je i član DNZ BiH-Krajiške stranke, Dinko Ljubijankić. Prema njihovim riječima, nezavisni vijećnici Amir Ćufurović i Mirsad Dizdarević su također opredijeljeni za opoziv, ali uz određene uslove i na njihove potpise se još uvijek čeka.

Kako je istakao predsjednik Kluba vijećnika Naše stranke, Amir Purić, onog momenta kada bude prikupljeno 15 potpisa, inciijativa za opoziv tada će biti predata u protokol kako bi se našla na sjednici Općinskog vijeća. Kako kažu, na taj način ostavljaju dovoljno vremena i pružaju ruku svim vijećnicima, i opozicije i pozicije da se priključe ovoj inciijativi.


Na press konferenciji su se obratili predsjednici klubova vijećnika opozicije u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša, Asim Veladžić, Aladin Ćerimović, Fuad Sulejmanagić i Amir Purić sa osvrtom na rad i funkcionisanje Općinskog organa uprave i Općinskog vijeća u prvih šest mjeseci ove godine.

Svi su saglasni da je kvalitet rada Općinskog organa uprave doveden u pitanje, a kao glavni razlog navode činjenicu da općinski načelnik ne obnaša svoju dužnost samim tim što ne dolazi na posao, a sve to, kako je istaknuto, odražava se na nagomilanost brojnih problema u općini Velika Kladuša. Na tragu toga, usaglašeni su oko zajedničkog nastupa kada je u pitanju inicijativa za opoziv, zakljuceno je na press konferenciji.