Presuda Fadilu Novaliću ima više od 400 stranica: Do 30.juna na adresi osuđenih!

.
Pisani otpravak, član sudskog zadužen za pisanje presude, Goran Radević, otpremit će strankama u postupku do 30.juna.

Sud BiH priveo je kraju sa pisanjem presude u predmetu "Respiratori", u kojem su osuđeni bivši premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ Fahrudin Solak i vlasnik Srebrne maline Fikret Hodžić.

 

 

Član sudskog Vijeća

Pisani otpravak, član sudskog zadužen za pisanje presude, Goran Radević,  prema informacijama , otpremit će strankama u postupku do 30.juna.

Radević je, podsjećamo, s obzirom šta se sve dešavalo tokom ovog postupka i izdvojenog mišljenja sudije Branka Perića, što je usložnilo sami postupak, tražio dodatno vrijeme za pisanje presude, što je bilo i uvaženo.

Do kraja godine

 

No, rok do 30.juna, bit će ispoštovan i poslan strankama u postupku.

Saznajemo da presuda ima više od 400 pisanih stranica. Kada je dobije stranke u postupku, Tužilaštvo BiH i odbrane, bit će uložena žalba, tako da bi drugostepena presuda u ovom predmetu trebala biti poznata najverovatnije do kraja godine.

Prvostepenom presudom, podsjećamo, Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fikret Hodžić, vlasnik "Srebrene maline" na pet, a bivši direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak na šest godina. 

Mora vratiti 690.000 KM

Optužena Jelka Miličević oslobođena je svih optužbi Tužilaštva.

Po prvostepenoj presudi, "Srebrena malina", čiji je vlasnik  Hodžić mora platiti kaznu od 200.000 KM, a Hodžić, kao odgovorno lice, mora vratiti 690.000 KM.

Svi osuđeni su proglašeni krivim za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja!

 

Foto:Arhiv