Pretežno oblačno, večeras kiša i snijeg

Oblačno
Približavanje fronte loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, a negativni uticaj promjene dodatno će se pojačati zahlađenjem u noćnim satima

 

Postepeno naoblačenje prije podne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Glavnina padavina je u Bosni. Ispočetka će padati kiša koja bi tokom noći na subotu u Bosni prelazila u susnježicu ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, lokalno najviše do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra susnježica ili snijeg

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršati, izraženije u drugom dijelu dana. Približavanje fronte loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, a negativni uticaj promjene dodatno će se pojačati zahlađenjem u noćnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, malaksalosti, problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Sutra pretežno oblačno veći dio dana. Širom Bosne prije podne se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina na sjeveru Hercegovine. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U nedjelju sunčano

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.