Pretresi i hapšenja zbog droge: U Velikoj Kladuši uhapšena 4, Cazinu 1 i Bihaću 8 osoba

sipa
Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona jučer su počeli opsežnu akciju na području Velike Kladuše, Bihaća i Cazina u vezi sa proizvodnjom i stavljanjem u promet droge. Akcija, u kojoj učestvuje oko stotinu policajaca, još uvijek je u toku.

 

Prema informacijama iz MUP –a Unsko – sanskog kantona, jučer je slobode lišeno ukupno 13 osoba, od toga četiri osobe su sa područja općine Velika Kladuša, jedna sa područja Cazina te 8 osoba sa područja Bihaća.

Prilikom pretresa 13 lokacija pronađena je i oduzeta je veća količina narkotičkih sredstava, najviše marihuane kao i veći iznos novca za koji se sumnja da je pribavljen upravo prodajom ovih sredstava. Također, oduzeto je više mobilnih telefona te putničkih motornih vozila.

“U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim licima, dakle, njih 13, koja bi u popodnevnim satima trebala biti predana Tužilaštvu Unsko – sanskog kantona koje će se očitovati o daljim mjerama”- rekao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP -a Unsko – sanskog kantona.

Akcija je rezultat višemjesečne istrage te je detaljno planirana da se razbije mreža prodaje opojnih droga. Realizovana je na osnovu pisanih naredbi općinskih sudova Velike Kladuše, Cazina i Bihaća. Rezime kompletne akcije može se očekivati u toku sutrašnjeg dana.