fbpx Prevareni kupci upali u sjedište firme i nosili inventar

Prevareni kupci upali u sjedište firme i nosili inventar

Home

Prevareni kupci upali u sjedište firme i nosili inventar

Još su gore prošli kupci u Srbiji. Njih na stotine nisu dobili namještaj od kompanije Nefa, a platili su ga

Prije nepunih godinu dana Nefa namještaj otvorio je svoju poslovnicu u Mostaru. Veliki broj Hercegovaca kupovao je namještaj u ovoj trgovini, akcije su stalno bile na snazi, što je dodatno privlačilo kupce. I onda su nestali preko noći, njihovi brojevi su ugašeni. Trgovina koju su imali u Mepas Mallu je zatvorena, a kupci u šoku i nevjerici. Namještaj su već platili, a isporuke nema, piše Večernji list.

Kako stvari trenutno stoje, neće je ni biti. “Mi smo uplatili garnituru. Trebali su nam je dovesti 10. juna. Šta sad raditi? Koga tužiti”, jedan je od komentara na društvenim mrežama, a napisala ga je Ivana Jakovljević. Ništa bolje nije prošla ni Mirjana Ristić Maletić, koja je plaćeni namještaj trebala dobiti 5. juna, te mnogi drugi koji su se našli u nezavidnoj poziciji.

Još su gore prošli kupci u Srbiji. Njih na stotine nisu dobili namještaj od kompanije Nefa, a platili su ga. Teško da će biti obeštećeni, tvrde poznavatelji prilika na srpskom tržištu, ali i prodavači u ovoj ruskoj kompaniji, čiji su vlasnici preko noći zatvorili proizvodnju i prodaju u Srbiji, i na ulici ostavili 550 radnika.

– Ko je nešto uspio uzeti iz salona širom Srbije ili skladišta, dobro je prošao. Ko nije, teško će i moći. Namještaj je već razgrabljen, a u glavnom skladištu u Beogradu cijeli asortiman zaplijenio je vlasnik skladišta jer mu Rusi nisu platili zakup. Tako je praktički ugašena nada za obeštećenje na taj način – kazao je za Blic direktor jednog od 34 prodajna salona u Srbiji. A namještaj su grabili i kupci i prodavači.

Naime, prodavači su od svojih direktora dobili poruku da uzmu nešto od namještaja i da na taj način nadoknade neisplaćene zarade. U međuvremenu su za problem saznali i kupci kojima namještaj nije isporučen, pa su i oni pojurili u prodajne salone.

O problemima iz namještaja Nefa niko ih nije prethodno obavijestio. Oni koji nisu znali za glavno skladište u Voždovcu išli su u upravu ove ruske firme u Novom Beogradu. Tamo im je koordinatorica prodaje Ruskinja rekla da firma  nema ni novac ni namještaj. To je izazvalo toliko ogorčenje građana da su pojedinci uzimali inventar iz ureda u koji su došli. Pred očima Ruskinje, uzimali su računare, stolice i televizore.

Društvene mreže prepune su komentara šokiranih kupaca. “Ja izvukoh namještaj u posljednjem trenutku, u utorak. Želim zahvaliti Nataši, menadžerici Nefa namještaja, za koju sam mislila da je najbezobraznija osoba i koja mi je gotovo na silu “ugurala” namještaj u kuću, uz izjavu da ako ga ne uzmem tada, možda ga neću ni dobiti. I monterima namještaja, jedan se zove Ilija, koji su jedva uspjeli izvući okove za regal koji nisu stigli u utorak iz gotovo zatvorenog skladišta”, napisala je Jasmina.

Da s ovom firmom od početka u Mostaru nije išlo glatko, potvrđuje čitateljica koja je podijelila svoje iskustvo. “Naručili smo namještaj prošlog ljeta, četiri mjeseca kasnila je isporuka. Nismo mogli utvrditi ni gdje je sjedište ni kome se obratiti. Bila sam neizmjerno ljuta, ali kad sam sad čula za ovo, ipak se smatram sretnom jer na kraju nismo ostali bez novca i namještaja”, ispričala je ova Mostarka.

Topic
Objavio: Pon, 27/05/2019 - 10:40

Povezane vijesti

Back to top