Približava li se Semir Efendić Nezavisnom bloku Senada Šepića?

asd
Mediji i dalje bruje o ostavci Aljoše Čampare na funkciju člana Predsjedništva SDA.

Osim što je ostavka otvorila pitanje uspostave nove vlade u Kantonu Sarajevo, statusi i komentari na društvenim mrežama odaju i nove moguće kombinacije na političkom nebu.

Naime, nakon što je lider Nezavisnog bloka statusom ogolio ranije pozicije i Čampare i Dine Konakovića, razvila se diskusija o dolasku „tobe“, ali i zajedničkoj saradnji u borbi protiv Bakirove SDA.

Međutim, ono što je većini medija promako, jeste da je među prvima Šepićev status u kojem je Konakoviću „Seka bila omiljena "profesorica", a Aljoša je sa Asimom "završavao" i Šepića i druge koje je trebao za šefa Bakira, lajkao
Semir Efendić.

Načelnik općine Novi Grad Sarajevo i kandidat SDA na predstojećim izborima jedan je od glavnih učesnika u aferi „Asim“, a javnost govori da su čitavu aferu pripremili Čampara i Efendić kako bi srušili Bakirovog kandidata za šefa sarajevske SDA Fikreta Prevljaka.

E sad, Čampara u pismu ostavke koje je dostavio Glavnom odboru SDA, spominje aferu „Asim“ kao ključni razlog, a u statusu Senad Šepić ogoljava i Čamparu i Konakovića, što Efendić lajka.

Semir Efendić sigurno nema političku budućnost u SDA, te je izvjesno da će tražiti druge političke profile jer se radi o jednom od najperspektivnijih političara u zemlji.

Jučerašnjom porukom da podržava Šepićev stav i o Čampari (donedavnom političkom savezniku) i o Konakoviću (sa kojim Efendić ima dugogodišnji amonizitet), da li se Efendić približava Nezavisnom bloku, stranci koja na ovim izborima izlazi u 30 opština širom zemlje, koja pokazuje snagu naročito u Krajini i centralnoj Bosni, a sa Efendićem dobili bi snažnu podršku i u Sarajevu čime bi se ukljčili u borbu na samom političkom vrhu u BiH.