Prigušeni krici dopirali iz kofera: Uplašeni vozač pogrebnih kola povorku umjesto na groblje odvezao u bolnicu

povorka
Pogrebna povorka u Argentini završila je u bolnici nakon što su vozači pogrebnih kola pomislili da čuju zvukove koji dopiru iz kovčega.

 

Sahrana neimenovane Argentinke (65), koja je umrla u Buenos Airesu, nakratko je odložena prije nekoliko godina nakon što su članovi porodice, koji su je ispraćali na posljednji put, pomislili da su čuli lupanje i prigušene jauke koji su dopirali iz kovčega. Povorka je odmah preusmjerena u obližnju bolnicu kako bi ljekari provjerili da li je žena još živa.

Snimak prikazuje nekoliko doktora i porodicu preminule žene kako se okupljaju oko zadnjeg dijela mrtvačkih kola da bi provjerili unutrašnjost kovčega.

Nakon što su čuli lupanje i prigušene krike koji su dopirali iz kovčega, rođaci su se preusmjerili u bolnicu da pregledaju tijelo, ali je tamošnji ljekar potvrdio da je žena mrtva najmanje 24 sata.

Pogrebno preduzeće je objavilo saopćenje za medije u kojem se navodi da je vozač čuo “glasne zvukove” koji su dopirali iz kovčega.

Pretpostavlja se da su ljudi u pogrebnim kolima ili pogriješili u onome što su čuli ili da je tijelo ispuštalo zvukove izazvane nagomilavanjem gasova ili ukrućenjem mišića koji kontrolišu glasne žice.