fbpx Od 1. januara do 7. februara prijavljeno 997 ilegalnih migranata

Od 1. januara do 7. februara prijavljeno 997 ilegalnih migranata

Home

Od 1. januara do 7. februara prijavljeno 997 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Od 1. januara do 7. februara Službi za poslove sa strancima BiH prijavljeno je 997 ilegalnih migranata, a najviše ih je iz Pakistana, Sirije, Iraka, Alžira i Maroka, navedeno je u informaciji Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH koju je danas k znanju primio Savjet ministara u tehničkom mandatu.

U ovom periodu 828 lica je iskazalo namjeru za podnošenje zahtjeva za azil, a njih 17 je podnijelo zahtjev za azil, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Službi za poslove sa strancima je od 28. januara do 7. februara prijavljen 301 ilegalni migrant, a namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazala su 243 lica, dok je zahtjev za azil podnijelo njih osmoro.

Podaci za januar ove godine, u odnosu na isti mjesec prošle godine, pokazuju porast broja ilegalnih migranata, kao i porast iskazanih namjera za podnošenje zahtjeva za azil i podnesenih zahtjeva za azil.

Savjet ministara upoznat je i o informaciji Ministarstva inostranih poslova o stavovima ključnih institucija Evropske unije u vezi sa migrantskom krizom.

Objavio: Tue, 12/02/2019 - 18:30

Povezane vijesti

Back to top