PRIJEDOR: Pljačkaš usred dana pokupio zlato

PRIJEDOR - Zlato vrijedno oko 55.000 maraka odnio je razbojnik, za kojim i dalje traga prijedorska policija, a koji je, prijeteći radnici skraćenom puškom, 16. marta opljačkao zlataru "Stojanović" u Prijedoru.

Potvrđeno je to "Nezavisnim" iz policije, koja poziva građane da pomognu da se ovo razbojništvo rasvijetli.

Ta pljačka se, podsjetimo, odigrala u centru Prijedora, usred dana, oko 9.10, a trajala je nepuna dva minuta.

"Sve je snimila kamera i snimak je predat policiji", pojasnio je ranije sagovornik "Nezavisnih".

Miroslav Stojanović, vlasnik zlatare, potvrdio je tada da je u svemu najbitnije to što radnica nije povrijeđena.

"Ona je dobro, hvala bogu. Malo je potresena i isprepadana. Prijetio joj je oružjem, ali, srećom, nije povrijeđena", rekao je Stojanović.

Po njegovim riječima, ovo je prvi put da se njegova zlatara našla na meti lopova. Više izvora tada nam je potvrdilo da je pljačkaš, prijeteći radnici Z.M. oružjem, tražio od nje da mu preda nakit te da pare nije ukrao.

Bio je tek djelimično maskiran. Iako se u prvi mah činilo da ima šal preko usta, ispostavilo se, ipak, da je na glavi imao pletenu kapu, s tim što je dio lica zaštitio i kragnom od jakne.

Trgovci čije su radnje u blizini opljačkane zlatare ispričali su da nisu primijetili ništa sumnjivo, sve do momenta kada se oglasio alarm.

"Alarm se potom čuo duže vrijeme", ispričali su tada radnici okolnih radnji, dodajući da ništa drugo nisu čuli niti vidjeli.

Veći broj policajaca učestvovao je u uviđaju, a oni i njihove kolege ujedno su se odmah prihvatili novog posla - potrage za lopovom, koja i dalje traje.