Prijem za delegaciju Mađarske

..

U posjeti Unsko-sanskom kantonu prije dva dana boravi delegacija Mađarske na čijem je čelu državni sekretar Mađarske zadužen za implementaciju programa Hungary Helps Tristan Azbej te ambasador Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztián Pósa.

Sekretar Azbej i ambasador Posa, sa saradnicima razgovarali su prije dva dana u Bihaću sa predstavnicima kantonalne vlasti.

Sastanku sa premijerom Unsko-sanskog kantona Mustafom Ružnićem bili su prisutni i Razim Halkić, predsjedavajući Skupštine USK, Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova i policijski komesar Mujo Koričić te pomoćnik ministra privrede Emina Miljković.

Članove delegacije detaljno su informirali o svim aspektima trenutne situacije u ovom dijelu Bosne i Hercegovine te su razgovarali o mogućnostima projektnog povezivanja sa Mađarskom posebno u oblastima humanitarnog rada te unaprijeđenja sigurnosti i ekonomskog oporavka jer Vlada Mađarske želi i dalje nastaviti pružati podršku humanitarnim ali i ekonomskim projektima u Bosni i Hercegovini.