Prijem za najbolje učenike cazinskih osnovnih i srednjih škola

Jedanaest učenika iz cazinskih osnovnih i sedam iz srednjih škola danas su bili gosti gradonačelnika Cazina. Riječ je o učenicima koji su jedan dio svoga obrazovanja okončali s titulom učenika generacije pa je uz prijem, ovo bila prilika i da im se uruče i prigodni pokloni. Jusuf Topić učenik je generacije u OŠ Skokovi, a Amila Arnautović je učenica generacije OŠ Stijena.

U OŠ Ostrožac s najboljim rezultatima školovanje je završila Ajdina Begić, dok je u OŠ Tržačka Raštela učenik generacije Dino Aličajić. Najbolji učenik tokom školovanja u OŠ Ćoralići bio je Džejlan Hadžić. U OŠ Pećigrad to je Ajdin Beganović, a Ilhan Džehverović učenik je generacije u OŠ Šturlić. S titulom učenika generacije OŠ Cazin 2 završila je Surejja Dervić, a OŠ Gornja Koprivna Dželila Hodžić. U Osnovnoj školi Liskovac najbolji je bio Muamer Hirkić, a Emina Alagić je učenica generacije u OŠ Cazin 1. U razgovoru s gradonačelnikom bilo je riječi o tome kako je protekla osnovna i koju srednju školu planiraju upisati najbolji cazinski osnovci.

  U srednjim školama koje imaju i stručne i tehničke smjerove učenici generacije su; Emra Čović i Elma Smajlović- Prva srednja škola, te Bekira Balić i Rifeta Sadiković- Druga srednja škola. U Medresi „Džemaluddin Čaušević“ su učenik generacije Fadil Merdić i učenica generacije Nurdžihana Šahinović. Najbolje rezultate i titulu učenice generacije u Gimnaziji ponijela je Adna Husičić. Čestitajući im svima i razgovarajući o planovima za budućnost i nastavak obrazovanja, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević je istaknuo da je znanje oduvijek najjače oružje svakog pojedinca i svake zajednice te da im najbolji životni i radni rezultati uvijek trebaju ostati prioritet.

  -„Naša namjera je bila da promoviramo najbolje učenike i zbog rezultata koje su postigli u svom školovanju oni svakako zaslužuju pažnju javnosti. Razgovarajući danas s njima, jasno je da su to djeca koja imaju vrlo konkretne planove i jako mi je drago da su svi odabrali relevantne struke i s obzirom na dosadašnje rezultate koje su postigli, ne sumnjam u njihov uspjeh u daljem obrazovanju“, rekao je gradonačelnik Ogrešević nakon susreta s učenicima generacije.

Izvor: