Prijetio sugrađaninu da će ga ubiti, policija mu u kući pronašla arsenal oružja

Muškarac čiji su inicijali E.R. /61/ iz Prijedora uhapšen je zato što je sugrađaninu S.A. /55/ prijetio upotrebom vatrenog oružja, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave /PU/.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni 21. avgusta u 15.30 časova ispred trgovačke radnje u mjestu Čejreci, nakon verbalnog sukoba, licu S.A. uputio ozbiljne prijetnje po život, nakon čega se udaljio.

Policijski službenici su na licu mjesta pronašli automatsku pušku “M-70” i određenu količinu municije, saopšteno je iz PU Prijedor.

Tokom jučerašnjeg pretresa kuće i drugih prostorija koje koristi E.R. su, takođe, pronađena automatska puška “M-70” sa preklopnim kundakom i okvirom za municiju.

Pretres je izvršen uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak prijedorskog Osnovnog suda.

Nakon dokumentovanja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biće podnesen izvještaj protiv E.R. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.