UZALUD NAM TRUD: Prijevoz migranata iz RS-a svakodnevna pojava na entitetskoj granici

.
Eh, sad će oni svi lagano u Bihać - komentar je autora videa koji prikazuje dva puna autobusa migranata koje je Vlast RS kao kukavičije jaje ostavila na vratima USK...

 

SARAJEVO, 24. jula - Autobusi iz Republike Srpske, uglavnom u pratnji policije RS, dovoze migrante na teritoriju Federacije BiH, konkretno Unsko-sanskog kantona.

 

Desilo se to i danas kada je jedan naš čitalac snimio video dokaz na lokaciji Otočka Polja.

 

Samo jedan bizaran detalj otkriva sramnu bešćutnost cijelog čina, a to je okretanje autobusa na uskoj cesti kojom prilikom zaustave saobraćaj pa i putnici prolaznici mogu vidjeti šta se dešava. Da odu malo dalje i da se okrenu na normalnom mjestu, vozači i Vlasti policije RS bi rizikovali da budu uhapšeni za krijumčarenje od strane policije Unsko-sanskog kantona, pa kako god to pravno završilo.

 

Portparol policije Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić nam je potvrdio tačnost ove informacije, čak je bio ljut što se i ranije na ovo nije obratila pažnja.

 

-To je svaki dan tako, od kad mi pričamo o tome? Šta je sad tu novo, ja već mjesecima pričam o tome da se dovodi organizirano prevoz migranata i to se svaki dan radi. Od kako je pušten saobraćaj nakon blokade zbog korone, to se svaki dan dešava, nekad u većem nekad u manjem broju. Nekad su u pratnji policije nekada bez. Prvih dana dnevni priliv je bio između 150 do 200 dnevno, poslije je prosjek bio oko 100 ljudi- kazao nam je Šiljdedić.

 

Današnja dva puna autobusa očita su potvrda da su mu podaci precizni.