fbpx Prikupljen novac: Turska bolnica prepolovila cijenu, Elmedin ide na liječenje u Istanbul

Prikupljen novac: Turska bolnica prepolovila cijenu, Elmedin ide na liječenje u Istanbul

Home

Prikupljen novac: Turska bolnica prepolovila cijenu, Elmedin ide na liječenje u Istanbul


Prikupljena su novčana sredstava za liječenje Elmedina Haračića (16) iz Teočaka. Ovaj dječak kao što smo već pisali boluje od skolioze, bolesti rasta kičme, i mora obaviti operativni zahvat.

Udruženje Srcem za Teočak objavilo je da su potrebna sredstva prikupljena, a njihovu obavijest vam prenosimo u cijelosti:

“Dragi prijatelji,

Nakon pokretanja akcije za prikupljanje sredstava za plaćanje troškova operacije našem Haračić Elmedinu koji boluje od skolioze, u stalnom smo kontaktu sa klinikama u kojim se može uspješno izliječiti ovo teško oboljenje.

Tako smo uspostavili kontakt sa direktoricom za Balkan Memorial bolnice iz Istanbula koja je od početne cijene operacije od 34.100,00 eura uspijela dogovoriti veliki popust za Elmedinovu operaciju u Turskoj i prema predračunu koji smo dobili za operaciju je potrebno obezbijediti iznos od 19.000 eura.

Zadovoljstvo nam je informisati javnost da je akcija prikupljanja pomoći za liječenje Haračić Elmedina uspješno okončana i prethodno pomenuti iznos je već na našem računu.

Uz vašu pomoć, uz pomoć dobrih ljudi, sakupljeno je dovoljno sredstava za operaciju u Turskoj, ali dok čekamo Elmedinov pasoš, čekamo da vidimo i koliko bi koštala operacija u još nekim klinikama, a kako bismo Elmedinu obezbjedili najbolju opciju za njegovo liječenje.

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli ovu akciju kojom nastojimo Elmedinu obezbjediti normalno odrastanje i normalan život.

Ukoliko bude kakvih promjena i novosti vezanih za Elmedina i njegovo liječenje redovno ćemo vas informisati”, navedeno je na Facebook stranici Udruženja Srcem za Teočak.

 

(Izvor: Bportal.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 21/06/2017 - 09:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top