Prikupljena sredstva za operaciju mlade Amine Avdić

Amina Avdić
Sredstva koja budu uplaćena, a preostanu nakon liječenja i oporavka će biti uplaćena u humanitarne svrhe sličnog karaktera.

Sredstva za liječenje mlade odbojkašice Amine Avdić iz Sarajeva su prikupljena za nešto više od 24 sata, saopšteno je iz Odbojkaškog kluba Igman Ilidža. “Dragi prijateji, sportski radnici, poznanici i ljudi dobre volje širom svijeta, iskreno i veliko hvala na odzivu, pomoći i saosjećanju u ovoj akciji. Još jednom smo pokazali da smo najbolji kad najviše treba. Veliko hvala u ime kluba i u Aminino ime. Sve aktivnosti organizovane i pokrenute do večeras (13.02.2020. godine) do 20:00 u cilju prikupljanja sredstava mogu biti nastavljene. Sredstva koja budu uplaćena, a preostanu nakon liječenja i oporavka će biti uplaćena u humanitarne svrhe sličnog karaktera o čemu će porodica obavijestiti javnost, kaže se u saopćenju ŽOK Igman. 

Tim povodom oglasili su se i iz Humanitarne organizacije Pomozi.ba, koji su, također, jutros pokrenuli akciju za pomoć 19-godišnjoj Amini. ”Apel smo pokrenuli jutros, a sada sa zadovoljstvom objavljujemo da su neophodna sredstva za operaciju Amine Avdić prikupljena. Obzirom da se u narednim danima očekuje dodatni priliv uplata, u dogovoru sa porodicom, sve što bude preko potrebih sredstava za troškove operacije, usmjerit će se na druge oboljele, kojih je nažalost svakim danom sve više i više, kažu iz Pomozi.ba. Naime, 19-godišnja Amina Avdić mora na hitnu operaciju aorte kod srca, za šta joj je potrebno oko 33.000 KM.