Ako putujete na more, pripazite na ove granične prijelaze: Dočekat će vas gužva

Pojačanu frekvenciju vozila bilježimo na graničnim prijelazima: Hum, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prijuelaza Brčko - Gunja. 

Zbog lokalnih padavina, upozoravamo na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi - Sarajevo sjever, u dužini od 2 kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Za danas je najavljeno asfaltiranje na magistralnom putu M-5 Lašva -Travnik kod mjesta Vitez. Vozila će od 8 do 18 sati na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično jednom trakom tako da se očekuju gužve i duža zadržavanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa - Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima, izdvajamo magistralne puteve: Srbljani - Cazin, Jošanica - Stup (u Rajlovcu), Srebrenik - Orašje, Semizovac - Vogošća, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru.

Na relaciji Jajce - Bugojno - Jablanica danas od 9:30 do 17 sati kreće se kolona oldtajmer vozila u redovnom režimu saobraćaja prenosi dnevni avaz.ba.