Pripremaju bajramske paketiće za djecu u Zvorniku

Još nekoliko dana ostalo je za prikupljanje donacija za projekt "Bajram je radost za svako dijete", koji organiziraju volonteri Humanitarnog udruženja "Ruku na srce". Cilj je prikupljanje i podjela bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica.

Udruženje će ove godine uz podršku donatora izmamiti osmijeh na licima 465 djece iz 13 povratničkih džemata s područja Zvornika. Kako poručuju iz udruženja, zainteresirani akciju mogu podržati donacijom slatkiša, igračaka, slikovnica, školskog pribora, novčanim donacijama ili gotovim paketićima.

Donacije se mogu dostaviti u prostorije Toner.ba u ulici Hamdije Kreševljakovića 30, prekoputa kina „Meeting Point“, svakog radnog dana od devet do 17 sati i u Mevlana caffeu u ulici Ćurčiluk veliki, svaki dan od 19.30 do 2.30 sati, prenosi Avaz.

Novčane donacije moguće je uplatiti na žiroračun 1990490056036171 (Sparkasse banka, s naznakom: Za akciju “Bajram je radost za svako dijete"). Rok za prikupljanje donacija je 24. maj.

Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija možete kontaktirati Udruženje putem maila rukunasrce@gmail.com ili Facebooka.