Privedena žena koja je u Splitu prošla kroz crveno, usmrtila djevojku i pobjegla

SPLITSKA policija privela je žensku osobu osumnjičenu za prolazak roz crveno svjetlo, usmrćivanje pješakinje i bijeg s mjesta nesreće.

Prije toga, policija je pronašla je crni Audi kojim je još uvijek nepoznata vozačica sinoć u Poljičkoj ulici usmrtila pješakinju.  Pronađen je parkiran u Kranjčevićevoj ulici u Splitu, ali se u njemu nitko nije nalazio. Iako su prvotne informacije sugerirale kako se radi o autu zagrebačkih registarskih oznaka, to nije točno. Audi ima splitske registarske oznake, potvrdili su iz splitske policije za Index. Slijedom pronađenog auta, policija je pronašla osumnjičenu nad kojom se trenutno vodi kriminalističko istraživanje.

Tijekom dana bit će poznato više informacija, rekli su iz policije.

Teška prometna nesreća

Podsjetimo, sinoć oko 21:25 dogodila se teška prometna nesreća u Splitu.

"Nesreća se dogodila na križanju ulica Put iza nove bolnice i Poljičke. Automobil marke Audi crne boje oborio je pješakinju koja je preminula na licu mjesta", rekli su za Index iz splitske policije. 

Kako od svjedoka koji su se zatekli na licu mjesta doznaje portal Dalmacija danas, automobil marke Audi proletio je kroz crveno svjetlo na Poljičkoj cesti. Nesretna pješakinja je mlađa ženska osoba.

Image

Druga nesreća u Splitu u sat vremena

To nije bila jedina nesreća u Splitu u utorak navečer. Sat vremena ranije na križanju Lovrinačke ulice i Put Dragovoda došlo je do nesreće u kojoj su sudjelovali automobil i motocikl. Kako javlja Dalmacija danas, vozač automobila pobjegao je s mjesta nesreće, a motociklist je prevezen u bolnicu.

Ove dvije nesreće samo su nastavak crnog niza u Splitu.

U subotu navečer došlo je do teške nesreće u kojoj su sudjelovala tri automobila marke BMW, Mercedes i Fiat Punto.

Poginuo je 19-godišnji vozač BMW-a kojeg su liječnici uspjeli reanimirati nakon nesreće, no od posljedica teških i po život opasnih ozljeda preminuo je u nedjelju rano ujutro u splitskoj bolnici.

Teške i po život opasne ozljede ima 21-godišnji putnik iz BMW-a, dok je još jedna osoba u nesreći teško, a dvije su lakše ozlijeđene.