Prodavali drogu preko Vibera i Facebooka

Pred sudijom Kantonalnog suda u Sarajevu Igorom Todorovićem jučer su 24 optužena sarajevska dilera, koji su razotkriveni u policijskoj akciji “Limit”, negirala krivicu za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Poznati odranije

Riječ je o dvije grupe koje su predvodili Samedin Fišić, zvani Šišmiš, i Malik Mušanović, koji su nabavljali drogu, uglavnom amfetamin, ekstazi, marihuanu, spid i kokain.

Fišić, inače osoba s debljim policijskim dosjeom, angažirao je Vahidina Gakića, zvanog Pida, da nabavlja drogu, koju je skrivao u kućama u Sokolović-Koloniji u Sarajevu i u kafiću “Delux” u Hadžićima. Fišić je vrbovao Emira Milišića te Eldina Kusturu i njegovu nevjenčanu suprugu Arnelu Čukas da za njega čuvaju i prepakuju drogu. Paketići droge od po 1, 2, 5, 10 i 20 grama prodavani su po cijeni od po 10 i 30 KM.

Fišićeva grupa uglavnom je poklopila crno tržište u Sarajevu, dok su za područje Tuzlanskog kantona angažirali Emira Bešlagića i Muju Čivića.

Angažirao suprugu

Haris Dupovac ispričao je u istrazi da je sa Mušanovićem obično kontaktirao preko Vibera te da je naručivao spid koristeći riječi: “Povedi onu malu rodicu.” Izraz “mala” označavao je količinu od 25 grama, a “dvije rodice” 50 grama, za koje bi plaćao 120 KM. Haris Bektašević priznao je u istrazi da je svoju nevjenčanu suprugu Jasminu Pintol povremeno angažirao da konzumentima prodaje drogu po 10 i 15 KM. Pintol je s klijentima stupala u kontakt preko Vibera i Facebooka.

Spisak optuženih

Optuženi su: Samedin Fišić, Malik Mušanović, Eldin Kustura, Anel Đono, Dževad Haskić, Eldin Veljković, Šemso Selimović, Alen Papić, Alem Kahrović, Sanin Džabija, Senadin Fišić, Vahidin Gakić, Emir Milišić, Ibro Elezović, Armia Tabak, Irsan Buzoku, Adi Kahvedžić, Jasmin Hamzić, Haris Bektešević, Dženan Kadrić, Sead Hanjalić, Jasmin Žunić, Muhamed Đonko i Jasmina Pintol.