Proglašeni učenici generacije Medrese Džemaluddina-ef. Čauševića u Cazinu

Medresa Cazin
CAZIN

Ove godine se nije mogla održati maturalna akademija maturanata, shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Medresa Džemaluddina-ef. Čauševića u Cazinu je proglasila učenika i učenicu ovogodišnjih maturanata za javnost putem svoje službene stranice. Ovim putem čestitamo učenicima. 

Image
Adna

Učenica generacije je Adna Velić iz Bosanske Otoke

Da Medresa zauzima posebno mjesto u Adninom srcu, ona je to pokazala kroz četiri godine kao učenica ove škole. Adnu je krasio osmijeh, optimizam, radoznali duh te njena hrabrost da se suprotstavi preprekama koje su se nalazile pred njom. Trudila se da iskoristi svaki trenutak u potpunosti, da bude iskren prijatelj i od koristi drugima. Takmičar je iz predmeta Matematike, Historije i Njemačkog jezika. Godine 2019. učestvovala je na International Youth Math Challenge, na Drugim susretima mladih matematičara i fizičara IZ-e u BiH i Susretima učenika medresa iz oblasti govorništva. Adna je posebno voljela sport i isticala se u sportskim takmičenjima poput stonog tenisa, atletike te odbojke.

Poruka koju je Adna htjela podijeliti sa nama: “Presretna sam što je Medresa bila moj izbor. Tu sam naučila mnogo korisnih stvari i upoznala divne ljude. Protekle četiri godine bile su pune izazova i iskušenja. Želim vam reći da u životu svako od nas korača jedinstvenim putem i zato ga ukrasite svojim trudom, radom, znanjem, lijepim ahlakom, neka to bude “spektar boja”, ne dozvolite da monotonost prevlada na tom putu. Allah u Kur'nu nam govori da se trudimo, zato je to recept za uspjeh i ostvarenje ciljeva. Ne zaboravite da, prije svega, gradite lijep karakter i da pozitivne osobine prevladuju vašim srcem.”

 

Image
Belmin

Učenik generacije je Kurtović Belmin.
Sin Nezira i Esme iz Bihaća.

Svoje osnovno obrazovanje je stekao u OŠ “Brekovica” u Bihaću te završio odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Posebno se isticao u znanju iz predmeta prirodnih nauka te islamske vjeronauke. Svojim tadašnjim trudom i zalaganjem proglašen je učenikom generacije u pomenutoj osnovnoj školi.

Lijep islamski odgoj koji su mu pružili njegovi roditelji bio je temelj da svoje daljnje obrazovanje nastavi u Medresi.
Njegova oštroumnost i inteligentnost doprinijeli su da bude uzoran i marljiv učenik sve četiri godine. Iz svih nastavnih predmeta tokom četverogodišnjeg školovanja u Medresi postigao je odličan uspjeh.
Aktivno je doprinosio vannastavnim sekcijama, posebno se ističući u sportskim događajima te dodatnoj nastavi iz predmeta prirodnih nauka. Predstavljao je Medresu na mnogim nivoima takmičenja te ostvario odlične rezultate.

Svoju svestranost, ambicioznost te traganje za znanjem iz različitih polja nauke vrlo rado je dijelio sa prijateljima iz školskih klupa.
Ne samo zbog toga, prijatelji su ga poštivali i uvažavali zbog njegove iskrenosti i želje da pomogne svima.
Njegova odgovornost i predanost radu koje je nesebično davao, bio je razlog da od strane profesora bude često biran za učešće u mnogim školskim projektima.
Na osnovu četverogodišnjeg truda i zalaganja u Medresi proglašen je učenikom generacije.

Sigurni smo da će ovaj marljivi momak svoj životni put nastaviti koračati čvrstim koracima znanja opasan svojom inteligencijom i oštoumnošću kojom ga je Uzvišeni Allah počastio i da će kao takav, inšallah, biti jedan od najboljih.
U to ime mu čestitamo od srca sa dovom da ga Uzvišeni Bog na tom putu čuva!


Čestitamo učenicima generacije Adni i Belminu, njihovim roditeljima i razrednicima. Molimo Uzvišenog Allaha da im olakša puteve gdje god krenuli!